× A place for more technical discussions. Please make sure you post in the correct section on the site, this way it keeps the site tidy AND ensures you get a more relevant answer.

Weird grind\rattle taking off in 1st gear 2019 Jimny

More
19 Nov 2019 12:44 #215769 by Shiftingsideways
I have just had mine in for the 2 month check along with fitting a rear camera and mudflaps and I asked them to investigate the noise as I have had it since day 1.

They have just called to say that they have confirmed the noise is in line with the bulletin, Q-A6G-004, and will seek approval from Suzuki GB before ordering the parts for fitment.

Andrew

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Nov 2019 12:49 #215770 by Bruce
Q-A6G-004 is what I have been fited from dealer but the noise is still there for some reason.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Nov 2019 18:00 #215780 by Bob1050
So in a nutshell - exactly what problem is this addressing? Is it sloppy clearances, manufacturing, design or assembly issue? Should I worry? Am I facing a minor irritating noise or am I likely to suffer catastrophic failure at 58.7 mph in 5th gear?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Nov 2019 21:06 #215784 by Turr1can3
I wouldnt be that concerned its something to do with slack in some chain in the xfer box when taking off from first at 2k rpm or more.
I have spoken to another owner.. who is a mechanic and he has the same issue.
He is not overly worried but is aware of it.

Also Bruce .. i wonder if they even did the job..
Its a bit of a worry that the noise is still there.
Anyway early days yet the issue does seem to be wide spread and common.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Nov 2019 06:20 #216056 by Bruce
Dealer have tested pretty much everything on my Jimny this week, I'm a little bit concerned about that noise still there even have the transfer case revised kit installed, they changed both transfer case and gear box oil and today I'm taking it to do some offroad, it stay in 4H for around 3hours 4L for around 2hours, drive it back around city straight after that, guess what I found? The noise is unnoticeable, only does it on some really steep hill and the dB is lots smaller than before, so from this point it seems like the more you do offroading the left chance it makes noise......

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Dec 2019 23:50 #216165 by Turr1can3
Yeah
I found if you just put it into 4h then back into 2wd it seems to go away for a while...
Strange..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.079 seconds
Powered by Kunena Forum

I hope you enjoy using this forum. Please consider making a donation towards the upkeep of this forum website.

We use cookies to give you the best online experience. Please let us know if you agree to all of these cookies. Accepting the Cookies also accepts the Disclaimers for the website.