× A place for general chat about the Jimny. Please make sure you post in the correct section on the site, this way it keeps the site tidy AND ensures you get a more relevant answer.

Suppliers/Dealers or anyone selling with a commercial view in mind CANNOT post here unless responding to a specific request of a member in a "wanted" post.

Suppliers include people "breaking for spares" on a regular basis, when purchasing spares members should ask a supplier what they contribute to the running of the forum particularly if contacted by a Private Message

Suppliers or Members who have contributed to the forum can be identifed by the
logo.[/size][/color][/b]

NONE STARTER

  • trog
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
    Public
29 Dec 2010 18:11 #8349 by trog
NONE STARTER was created by trog
Suddenly my 2007 Jimny will not start. No fuel going into injectors and no spark to spark plugs. Engine turns over fine and everything as per normal except for the aforementioned. Research points to crankshaft or camshaft position sensor?
Where are they on a 2007 Jimny?
Do I have either both or just the one sensor?
What exactly are they and what is there function?
Why is there so many problems concerning this obviously very vital component particularly as some of us take these vehicles off road and would be completely boloxed if this happened in some remote area...:angry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Dec 2010 18:13 #8351 by mlines
Replied by mlines on topic NONE STARTER
Are you sure its Cam/Crank - how about immobiliser??, does the "padlock" emblem go out on the dashboard.


Martin

Martin

2003 M13 early KAP build.
3" Trailmaster lift with 1.5 Spacers on front
Customised winch bumper and roll cage
235/85R16 Maxxis Bighorns on 16" Rims, 4:1 Rocklobster, Rear ARB locker and on-board air
Corrected arms all-round, rear disks, Recaro seats and harnesses

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • trog
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
    Public
29 Dec 2010 18:23 #8357 by trog
Replied by trog on topic NONE STARTER
Everything exactly as it should be. Central locking working tickity boo no padlocks and everything A OK (except of course for the none starting). The RAC confirmed the no fuel and the no spark but were unable to locate the sensor(s).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.112 seconds
Powered by Kunena Forum

I hope you enjoy using this forum. Please consider making a donation towards the upkeep of this forum website.

We use cookies to give you the best online experience. Please let us know if you agree to all of these cookies. Accepting the Cookies also accepts the Disclaimers for the website.